Douglas Hedin

Det här är min blogg om skidåkning, träning och lite annat som händer i mitt liv!

Hemma

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit hemma i snart en vecka. Väldigt skönt att få komma tillbaka till vardagen och få varva ned lite.
Den sista veckan i USA så var det tävlingar i Copper Mountain. Tre Störtlopp och två Super-G. Jag stod över en strtloppstävling då jag inte hade haft någon vilodag på rätt så länge.
Resultaten blev väl inte de jag hade hoppats på, men känns som att jag åker rätt så bra skidor så var ändå ganska nöjd med vad jag presterade. Sen blev sista SG-tävlingen lite speciell, då startnummer 89 kom in och vann.
Sen på Söndag eftermiddag så startade hemresan, var nog en av de längre hemresor tidsmässigt jag gjort på ändå en så pass "kort" sträcka. Började på söndag eftermiddag då vi åkte från Copper Mountain, spenderade ca 2 timmar i en bil till Denver där vi checkade in bagaget och sen åkte till ett hotell och sov där över natten. Klev upp skapligt tidigt och var vid flygplatsen kl 7 på morgonen, flyget gick sedan kl 10, landade i NewArk kl 15, åt lite mat sen var det avgång igen kl 17. Landade sen i München runt 7 på morgonen och fick vänta till strax efter kl 14 på nästa flyg då det var försenat (snöade som tusan i München). Så jag missade mitt flyg från Köpenhamn till Stockholm. Fick boka om det, så jag kom med ett annat flyg som gick strax efter kl 17, kom fram till Stockholm ungefär en timme senare, och då hade jag missat flyget från Stockholm till Östersund. Så bokade om det flyget också. Så kom med det sista flyget från Arlanda till Östersund, även det försenat då det snöade en massa i Stockholm. Så kom fram till Östersund strax efter 22.30 på tisdag kväll. Så försvann min väska i Köpenhamn så den kom fram på onsdag förmiddag.
Så Har varit hemma i nästan en vecka nu och vilat, så ska köra igång med fysträningen igen
//Douglas

Copper Mountain

Kategori:

Är i copper Mountain nu och tävlar NorAm störtlopp och super-g. Finns inget internet där vi bor så blir inte så mycket uppdatering förrän jag kommer hem! Blir nog en sammanfattning på hur hela den här trippen i USA och Kanada har varit!

Slut på Birds Of Pray

Kategori: Allmänt

För min del så är Birds Of Pray slut, jag har äntligen en vilodag, känner att jag behöver den inför kommande vecka.
Störtloppet överlevde jag tillslut, gick ju riktigt bra det första åket, så då fick jag väl upp lite förhoppningar om att jag kanske har en liten chans för en bättre placering. Så en liten undermedveten press på mig själv. Men det gick bara sämre och sämre, placeringsmässigt på störtloppet, åkningsmässigt så blev det bättre tycker jag, hoppade lite halvtaskigt i det första åket, men på tävlingsdagen så var det bättre. Mer kontroll och bättre flyg genom luften, lite mer rakt fram och närmare backen så man behåller farten lite mer, än att man hoppar mer rakt ut och sen får en tyngre landning. Så är ändå rätt så nöjd med störtloppsåkningen.
Men på Super-G:n gick det en smula bättre. Det var som att jag inte brydde mig om hur det skulle gå när jag åkte, var bara att jag ville visa tränarna att jag inte skulle falla in med inneraxeln i svängen så jag tappar trycket på yttern och bara studsar ut i svängen. Så mitt åk flöt på bra, tog en lite vidare sväng vid en dubbel höger it på flacken, så kändes som jag skulle vara sist i mål. Men sen åkte jag riktigt bra från den flacken och sista mellantiden in i mål.
När jag kom i mål så kollade jag mot resultattavlan, såg att det stod plats 22, vände mig om för att åka mot utgången. Kom på att jag måste kolla en gång till för att se om det stämde. Tittade alltså en andra gång, knöt näven och fick ett stort leende. Var tvungen att kolla en tredje gång med en gubbe som satt precis vid utgången från målfållan för att vara helt säker!
Jag visste itne vad jag skulle göra när jag kom ner i måelt iaf, kunde inte riktigt smälta min placering under gårdagen. Men jag är helt sjukt nöjd med resultatet. Så nu ser jag fram emot att få åka till Copper Mountain för en vecka med 2xDH och 2xSG. Plus att Degen kommer, ska bli skönt att få se ett nytt ansikte är borta.
Sen är det hemfärd om en vecka, börjar längta hem ganska mycket nu, så ska bli skönt att få komma hem och ta det lite lugnt och fira jul!
//Douglas