Douglas Hedin

Det här är min blogg om skidåkning, träning och lite annat som händer i mitt liv!

Andra träningsåket

Kategori: Allmänt

Här har vi en liten film på hur en sväng gick i mitt andra tränignsåk här i Beaver Creek. Inte riktgit som planerat, så hoppas på lite bättre i morgon! Annars gick det bra tycker jag.
Klicka på länken om ni vill kika :)
 
//Douglas
 

Första genomåket

Kategori: Allmänt

Första genomåket gjort här i Beaver Creek. Har sett lite film från tävlingen härifrån från förra året, och tyckte inte att backen såg så väldigt brant ut där det skulle vara brant. Men på besiktningen, när man kom till branten, så var det faktiskt brant. En stund i alla fall, sen blev det bara brant som i lundsrappet i Åre ungefär.
Det var en annan sak när man åkte, kändes inte lika brant, så det var skönt. Gick rätt så bra också för att vara första åket i den här backen, så jag är nöjd med dagen. Ska bara försöka strama upp linjen lite så det går lite snabbare i morgon, kan jag hoppas på.

Det var riktigt fint väder här idag, sol och ganska varmt, men minusgrader. Så man kan väl säga varma minusgrader!?
Jag var lite trött efter besiktningen, så jag satte mig i en stol ute i solen och somnade ganska tvärt. Sov nog i 20-25 min, väldans skönt.
Blev inga bilder idag, ska försöka få till några under veckan.
Ny dag i morgon och ett till åk i banan!
//Douglas

I Beaver Creek

Kategori: Allmänt

Nu har vi kommit till Beaver Creek, väntar på att det sista av packningen ska komma. Det är väl det viktigaste som saknas egentligen, mina pjäxor. Blir inte så mycket åkt utan dom!
Ligger i sängen och värmer upp inför morgondagen med att titta på lite alpina krascher på youtube.
Har varit här i USA och Kanada i 3,5 vecka nu, börjar kännas lite i kroppen och sen att man längtar hem lite. Men jag har två WC-tävlingar kvar att klara av, sen är det NorAm-tävlingar dagarna innan jag sätter mig på flyget för hemfärd.
En liten kort uppdatering blev det. Lite bättre internet här så det kanske kommer lite fler inlägg då!
//Douglas

Lake Louise

Kategori: Allmänt

Kom fram till Lake Louise för några dagar sedan. Rätt så dåligt internet här också, så det blir lite dålig uppdatering då.
Tävlingarna i Copper Mountain gick helt ok, ville lite mer, men det får man försöka ta på NorAm-tävlingarna som börjar där runt den 3-4 dec!
Jag har iaf tagit mitt första genomåk här i Lake Louise, kom ner och överlevde! Nejdå, backen är inte så tuff här, så det är ett ganska lätt störtlopp, men är svårt att åka snabbt ändå. Får ta det ett steg i taget, har inga förväntnignar på mig att jag ska vara bra placerad efter de här tävlignarna i Kanada och USA.
Var rätt så kasst väder idag, eller inte för de 7-8 försa åkarna, de hade sol, men sen blev det mulet, och efter det kom snön, så de 15-20 sista åkarna hade ordentligt snöfall, jag klarade mig precis undan det, men såg inte så mycket i backen ändå för att det var flatljus. Men är ganska nöjd med åkningen idag ändå :)
Skänger ut några bilder från Copper Mountain och från Lake Louise.
Här i Kanada så bor vi på ett rätt så stort hotell, fick inte med hela på någon bild, men riktigt stort är det iaf!
//Douglas

Tävling

Kategori: Allmänt

Nu börjar det närma sig till den första tävlingen, visserligen är det en vanlig FIS-tävling, men ändå. Det är störtlopp som jag ska köra, tränade i den backen för ungefär en vecka sen, så får hoppas på att det går minst lika bra på tävlingen som det gick på träningen. Vi kör först ett träningsåk på morgonen, sen är första tävlingen kl 10 och andra kl 12 (om det går enligt planerna). Ska väl försöka få in ett litet inlägg sen om hur det gick på tävlingen, kanske någon bild också om internet vill samarbeta!

Nu blir det till att sova lite, ska upp kl 5!
//Douglas

Slut på vilodagen

Kategori: Allmänt

Lägger först ut nån bild från dagen innan vilodagen, då vi körde SG vid 6.30 på morgonen. lite väl tidigt tycker jag, men jag håller fortfarande i jetlaggen, så än så länge går det bra att kliva upp tidigt!
Så igår var det vilodag, rätt så skönt, men man blir snabbt rastlös, så jag gick på gymmet en sväng och cyklade i 30 min och körde lite överkropp. Sen bar det iväg för lite mer shopping, igen. Så när jag trodde att jag hade köpt julklappar till alla i familjen, så kom jag på idag att jag inte har någon till olivia, bara för att hon har varit borta i snart ett år så då hade jag inte ens en tanke på det. Tänk att det nästan går att vänja sig vid att bara vara 5 personer i en familj, fast den 6:e bara bor i USA ett år... Jaja, får väl slå in mig själv som julklapp till Olivia ;-)
 
Idag körde vi GS, riktigt bra underlag var det, var nästan så man kunde åka på innerskidan hela vägen ner utan problem. Men nu gjorde ju inte jag det, som tur var! Känns ändå som att det börjar gå åt rätt håll med tekniken för GS:en. Så det kommer lite bilder på dagen med det fina vädret, glömde säga att det var rätt så kallt i morse också, var väl runt 10 minus.
//Douglas

Vilodag

Kategori: Allmänt

Efter 6 dagar med skidåkning på strax över 3000 meters höjd, så känns det väldans skönt med en vilodag! Gårdagen bestod av att vi gick upp strax efter kl 5, och var sedan ute i backen 6.30 för att köra SG. Vädret var mindre bra, blåste, snöade och var dimmigt till och från. Underlaget var bra i ungefär 5 av de 21 svängar vi hade i banan, annars var det som att försöka åka skidor i ett bollhav, sånt som man kunde leka i när man var liten.

Träningen var klar vid 9 på morgonen, så då blev det att vi tog det lugnt ett tag fram till 12, sen var det mat och efter det begav vi oss till Silverthorne för att inhandla lite julklappar!

Så det var väl nästan allt vad vi gjorde i går, eller vi spelade monopol också, och på något sätt så lyckades jag vinna det! tror nästan det aldrig har hänt förut?! Vi spelade på Ulfs iPad, så man kan inte fuska där så det var kanske därför jag vann, för att mina motspelare inte kunde knycka åt sig mer pengar från banken!

Får se vad som händer idag :) ta det lugnt ska jag göra iaf!

//Douglas

Störtloppsträning

Kategori: Allmänt

Här är lite bilder från gårdagens störtloppsträning, fint väder hade vi och riktigt bra underlag!
//Douglas

Skidåkning

Kategori: Allmänt

Nu har jag lyckats få in lite bilder på bloggen, trodde att internet här skulle vara snabbt, men det tog ungefär 2 timmar att lägga in de bilderna som syns här nedanför i inlägget!
Fina dagar har vi haft iaf, mycket sol och bra underlag. Även om det är 10 plusgrader i backen så blir det inte ens lite kristaller i snön, hur bra som helst är det!
Jetlagen finns kvar hos mig, vaknar nån gång på natten, och sen är jag hurt pigg som helst kl 5-5.30 på morgonen. Mne det blir nog bättre snart hoppas jag.
Det är inte så mycket snö på sidan av backen, så lite konstigt känns det när man åker upp i liften och det är alldeles grönt under fötterna!
Visserligen är den här bilden svartvit, men gräs och grönt är det i verkligheten!
Sen kan ju ett skidställ användas till andra saker än att luta skidorna mot. Här till exempel så var det någon som blev trött i benet och lät det vila ett åk ;-)
Här var det någon som strejkade helt och tog av sig benen i ren protes(t)!
 
Jag har det bra iaf, åkte Super-g i går, och idag blir det störtlopp :-)
Ska se om det kanske kommer upp lite mer bilder efter att min dag är slut.
 
//Douglas

I Vail

Kategori: Allmänt

Har spenderat första dagen här i Vail, välfigt lite snö här faktiskt. Bara i backen det finns över huvud taget. Ska försöka få upp lite bilder här i morgon så slipper jag beskriva allt.

//Douglas