Douglas Hedin

Det här är min blogg om skidåkning, träning och lite annat som händer i mitt liv!

länge sen...

Kategori: Allmänt

Har blivit dålig på att skriva här, vet inte varför men ibland är det väl så att man inte orkar ta sig tid till det.
Är för tillfället i Sundsvall, har varit tävling här idag, eller i Nolby rättare sagt. Gick sådär första åket och gränslade andra, så kort och gott en uråkning! men men, Ny tävling imorn i Sundsvall.
Annrs så händer det väl inte så mycket, har jullov, men det är inte så mycket sån känsla här i Sundsvall. Plusgrader och regn är väl inte vad jag kallar vinter direkt.
Ska försöka var lite bättre på att uppdatera här framöver, så det kanske hänger ihop lite mer det jag skriver.
//Douglas

Äntligen Funäsdalen!

Kategori: Allmänt

Nu är jag i Funäsdalen, tog lång tid i år innan man kom hit för att åka skidor.
För en och en halv vecka sedan så var vi i Trysil på Tvälingar, 2 st storslalom och 2 st slalom, jag startade i alla 4:a, men gjorde inget resultat i någon av tävlingarna. Surt, eftersom jag åkt bra storslalom på de träningar som vi har haft, så lite bescviken var jag över det, slalomen är lite som det är med det. Känner att jag inte riktigt hart den tekniken som krävs för att åka så snabbt och bra som behövs för att vara uppe i toppen där. Men men, det kommer kanske! :)
Så här såg det ut när vi kom till Trysil, hade varit plusgrader i några dagar och så regnade det rätt så bra då vi kom. Men regnet upphörde och minusgraderna kom, rätt så många minusgrader! Tror vi hade 14 minus då vi körde tävlingarna, kroppen var väl inte riktigt van vi det då det har varit runt nolan och plus för det mesta den här höstvintern.
En tidig morgon innan tävlingarna, klockan var väl strax innan 7 har jag för mig, snöade för fullt och snökanonerna på full fart!
Kvällspass med storslalom, bara friåkning den här kvällen, men helt ok det med!
(Tim, Thomas och Saxvall)
Här skriver jag lite om Olivia, för hon åkte till New York, USA i måndags och ska vara där i ett år och ska jobba som au pair. Så hon får väl ha det så roligt då!
Så innan hon åkte ville mamma ha ett kort på oss småbarn, så jag kommer ihåg att jag har en tredje syster! Kan va svårt att håla koll på sånt ibland, så nu kommer jag nog ihåg det! ;-)
Det kommer vara tomt utan Olivia där hemma iaf, så det är väl bara att boka en resa dit sen till våren!
I morgon, fredag, så är det GS-tävling här i Funäs, så det ser jag fram emot. Även tävling på lördag, så det ska bli kul! Vi har haft två träningsdagar här, och idag så är det lite hangåkning i backen bara, så vi ska väl dit om en stund.
Var väldigt skönt att sova ut lite idag, så man får lite krafter till fredag och lördag!
Skriver väl lite mer här imorn eller så, och berättar hur det går.
//Douglas

Ännu en dag...

Kategori: Allmänt

Idag blev det en repris på gårdagen, åker inte alls som jag gör på träningen, så nånting måste jag ju ändra på känns det som! Men men...
I morgon så är det slalom här i Trysil, kändes helt ok på inåkningen idag, så då lämnar jag det så! Vill inte ha några förväntningar på mig själv imorn så det får gå som det går.
Annars händer det inte så mycket, åker hem på torsdag, så längtar faktiskt hem en del nu. Lite halvkassa sängar här så man sover inte så jättebra. Så vill komma hem till min säng och sova ut ordentligt en dag eller två! :)
Planerar på att få in ett eller två pass spinning också, var riktigt bra träning så det ska jag fortsätta med! Gillar ju inte att springa, men måste väl varva lite med cykel och springning för annars blir jag lite för seg i benen. Så så är det...
Nu väntar jag bara på mat och möte, sen så får jag se vad som händer efter det, känner mig rätt så trött nu så kanske blir en tidig kväll i kväll.

Mindre bra dag...

Kategori: Allmänt

Gick mindre bra idag, hade en stor miss innan flacken i backen. Så min tid var inte ens tillräcklig för att ta mig vidare till andra åket idag. Lite tråkigt men så är det. Nya tag imorn!
//Douglas

Tävlingsstart

Kategori: Allmänt

I morgon drar det igång, storslalom i Trysil, jag har startnummer 50. Känns bra än så länge, hoppas känslan är kvar i morgon också!
Ska i alla fall bli riktigt kul med tävling nu, har väntat ett bra tag på det, så nu är det bara att köra.
Det var väl bara det...
//Douglas

Trysil, igen!

Kategori: Allmänt

Har varit i Trysil sen i torsdags, plusgrader och regn då vi kom hit, men backen höll sig ganska bra och träningen vi hade på kvällen blev bra!
Blev bestämt för ett tag sen att det inte skulle bli några farttävlingar nere i Reiterlam, så jag blev hemma ett tag till! Lite tråkigt men dert är väl så det blir då det inte finns någon snö, eller för lite snö.
Så nu är vi i Trysil igen, så ska jag köra 2st GS och 2st SL nu från Måndag till torsdag, så det ska bli kul! Skönt att tävlingssäsongen äntilgen startar :) Så nu hoppas jag på lite minusgrader och snöfall så det blir en vit jul och så man kan åka skidor som vanligt ingen!
Så nu blir det skidfix, plugg och lite förberedelser inför morgondagen.
Körde även mitt första spinningpass i tisdags, svettigt värre, så det blir det nog några fler gånger! Men ska nog dricka lite mer vatten innan mitt nästa pass bara, försvann ett kilo ungefär, vägde mig före och efter passet. Så mer vatten till nästa gång!
//Douglas