Douglas Hedin

Det här är min blogg om skidåkning, träning och lite annat som händer i mitt liv!

inställt

Kategori: Allmänt

Inställd GS-tävling idag! Tråkigt för jag var sugen på GS nu! :) men men, blåser för mycket idag, så vägen upp till berget är stängd. För se vad som händer idag, just nu är det sängläge och ska väl snart äta lite frukost!
//Douglas

!

Kategori: Allmänt

Det blev tävling idag! Fast inte så som det var planerat. Skulle ha kört GS först och sen SL, men det var så pass dåligt i backen efter nattens vindar och nederbörd så det blev enbart SL idag! Så slalomen vann Calle, Oscar tvåa och PH trea.
Jag själv körde ur i första, innerskida, så det var mindre bra! Men sånt som händer.
Kan även meddela att Rugby-VM har dragit igång idag, eller bara för en timme sen ungefär! Så det är full rulle i NZ med allt som har med rugby att göra. Tror nästan att alla lever för rugbyn i det här landet.
I morgon så ska det blåsa mycket igen, och då är det sista chansen att genomföra GS-tävlingen också. Så får se om det blir något. Hoppas ju på att det blir! :)
Ännu en dag närmare hemfärd, börjar längta hem mer och mer nu faktiskt!
Men snart är det sängläge igen :) godnatt...

Vilodag

Kategori: Allmänt

Vaknade kl: 05.30 av att Sjödin kliver in genom dörren och säger att det är nytt besked om det blir någon tävling kl 8.00... Så somnar om utan problem och får höra strax efter 8 att det inte blir något idag! Lite tråkigt men förstår varför då ddet står på Mt. Hutts hemsida att det kommer vindbyar på 150 km/h uppe på berget, drygt 41 m/s är det. Så man kan väl säga att det blåser lite då!
Så vi åt frukost och sen bar det iväg till golfbanan, skönt att göra något istället för att bara slappa på rummet! Kostade bara 32 dollar för greenfee och hyra av klubbor, men sen var det väl inte så väldans bra klubbor man fick. Men det var skönt att spela golf iaf! :) Svårt var det att spela när man inte hade några avståndsmarkeringar att gå på och klubbor med väldigt mjuka skaft på! Men det var golf så det var roligt ändå.
Annars har det inte hänt så mycket mer idag, fick reda på att det blir både slalom och storslalom imorn, och att Degen åker hem också. Så hoppas på bättre väder imorn så vi får köra de två sista tävlingarna och sen träna på lördag och söndag! Men man vet aldrig med vädret här, ligger väldigt nära havet så det är rätt så känsligt!
Nummer 19 på Slalomen och 13 på Storlalomen har jag imorn!
//Douglas

Bättre

Kategori: Allmänt

Ska väl inte säga att jag är helt nöjd med SG-åket idag, hade någon miss där det var lite viktigt att inte missa, men blev delad 4:a ändå! Gjorde nog en liten punktförbättring också.
Slalomen gick bättre än igår, finns fortfarande saker att förbättra men det är bara september än :) Så tid finns!
Slutade 3:a på supercombin så det är jag nöjd med!
En lite tråkig sak var att Degen kraschade i Super-G banan och gjorde illa ljumsken och foten, vet inte riktigt hur det ligger till med han nu, har inte kommit hem från röntgen än så vi får väl reda på det senare ikväll eller imorn.
Annars var det ännu en riktigt fin dag, jag, Per och Öhagen drog till gymmet efter lunchen och körde lite styrka. Friskade upp kroppen lite...
Imorn är det slalom, blev ändrat från GS till SL för det ska blåsa en massa. Så har vi otur så blir det inställt, men hoppas på att vädergubbarna har fel så det blir tävling.
Kan väl säga att jag börjar längta hem lite, lite för att inte behöva kliva upp kl 5 varje dag, men också för att man har varit borta rätt så länge, så hemlängtan har jag!

Ser att sängen är väldigt tom utan mig i den, så ska kryoa ner där nu!
//Douglas

Supercombi

Kategori: Allmänt

Tänkte bara visa hur en felvänd bil ser ut inifrån, lite krångligt var det i början med vänstertrafiken och att blinkersen sitter på höger sida istället för vänster, men nu går det som på räls!
Tävlat har vi gjort idag också, gick bra idag, låg tvåa efter Super-G:n och sen blev jag 3:a totalt efter slalomen, hade en miss i Super-G:n som jag tappade tid på, men annars gic kdet riktigt bra! :) Helt ok slalomåk också, fortfarande lite stressad och vill ta ett eget spår när det redan finn ett som jag bör följa. Men det börjar bli bättre!
I morgon är det likadan tävling igen! Då jäklar! Nya tag, så då ska jag va nöjd med hela super-g åket och ett bättre slalomåk! Återstår att se men hoppas på det bästa! :)
Här är en gammal bild men det var sånt här väder idag igen! Lite väl varmt egentligen kanske, tror det var 18 grader då vi åkte hem från backen! Men det gör inget när det är sol!
Nu ska jag sova igen! Ungefär det enda vi gör här, sover, äter och åker skidor! Men det klagar jag inte på :)
//Douglas

Slappardag

Kategori: Allmänt

Idag var det vila, behövligt enligt mig!
Har inte gjort så mycket förutom en liten bilutflykt och lite turistande :) Riktigt fint väder var det idag också, igen!
Annars känner jag bara ltie träningsvärk sen jag och Per körde ett chinspass igår, det blev en stege, från 1 upp till 10 sen ner igen till 1. Så 80 stycken chins blev det totatalt om jag har räknat rätt! :)
Imorn är det kombi, har nummer 5, börjar med SG så det känns bra! Sen blir andra åket SL.
Internet är väldigt segt idag så ingen bild nu, lite tråkigt då det inte är nåon bild, men det är sånt som händer!
Nu är det bara en vecka kvar innan vi åker hem! lite tråkigt men skönt på samma gång. Vi ska hinna med 4 st tävlingar och 2 träningsdagar, så vi har att göra :)
Nu ska jag sova igen, upp tidigt imorn för tävling :)
//Douglas

Jönssonligan

Kategori: Allmänt

Tänkta bara säga att om man vill rikera liftkortet i NZ så ska man åka fort efter en sån här skylt! Brukar kunna stå en liftgubbe nånstans efter en sån här skylt och plocka åkare som han eller hon tycker åker för fort. Jag har blivit stoppad, men blev inte av med liftkortet som tur var! :) Men då åkte jag för fort enligt killen som stod där!
Precis efter en SG-träning för drygt en vecka sen!
Nu ska jag dra mig mot sängen och så blir det lite Jönssonligan!
//Douglas

Bild

Kategori: Allmänt

Så här såg det ut idag! Inte så mycket att klaga på förutom att underlaget var löst!
//Douglas

Tillbaka i mt. Hutt

Kategori: Allmänt

Nu är vi tillbaka i Mt. Hutt. Har varit och tävlat i Coronet Peak, gick inge vidare, men det är tidigt på säsongen så man ska väl inte förvänta sig allt för mycket! Känner att jag vill allt för mycket i banan då det är tävling och teknikgrenar, så det kan nog va därför som det går som det går! men men...
Nu är vi tillbaka i Mt. Hutt igen iaf, har haft ett träningspass nu på morgonen, GS, rätt så löst i backen så det var lite svårt att åka med alla spår som blev efter första åket.
Så från och med nu har vi vila till tisdag morgon, då vi har tävling igen! :) Har för mig att det är Super-combi, så det blir nog bra!
Håller på att tiita igenom alla filmer med Jönssonligan, hade nästan glömt bort hur dom filmerna var! Roligt är det iaf!
Nu ska jag försöka ta igen lite sömn, har klivit upp runt 5 nästan varje dag vi har varit här så trött börjar man bli!
//Douglas