Douglas Hedin

Det här är min blogg om skidåkning, träning och lite annat som händer i mitt liv!

Hemma!

Kategori: Allmänt

Sådär ja, då är man hemma igen efter nästan 3 veckor borta från sin egna säng. Var tänkt att jag skulle vara borta i 9 dagar först, men blev det dubbla. Sånt som händer! :)
I går då jag vaknade så tänkta jag att det inte skulle vara säskilt bra uppe i backen, men när vi kom upp så var det strålande sol och ett par minusgrader. Så vädret var 5 av 5 pluppar! :) Underlaget däremot, var lite väl löst, men där banan sattes var det balkat under, och det kom fram efter 3-4 åk, så tillslut var det en bra dag med träning i backen ändå! :)
Sen då träningen var klar så var det bara att skynda sig ner till hotellet, packa, äta och valla skidorna och sen in med allt i två bilar för att sen bege sig mot Münchens flygplats.
Så vid 22.15 så landar jag på Frösö flygplats, eller som det heter egentligen, Åre Östersund flygplats... Även fast flygplatsen ligger på Frösön?! och Åre ligger 10 mil ifrån! jaja, hem kom jag iaf!
Riktigt skönt att sova i sin egen säng inatt, och nu bär det av mot gymmet för att få sig lite träningsvärk! :)
//Douglas

Mindre bra idag...

Kategori: Allmänt

Nu är man tillbaka i Mölltal. Körde faktiskt inte fel en enda gång igår, så det var jag nöjd med. Körde via Italien, så det var ju lite kul...
Idag så vaknade vi upp till regn här nere vid hotellet, hoppades på att det skulle var bättre uppe i backen, men vet inte om man kan säga det!?
Även om humöret var nästan på topp efter "allsång" i bilen på väg upp så sjönk det lite när vi kom upp till liften...
Såhär såg det ut när man tittade ut från där vi byter om...
Såhär var "utsikten" mot backen! Inte den bästa kanske... hehe.
Ska helst se ut som på bilden här nedanför :)
Bilderna är tagna från samma ställe!
Så det blev inte någon skidåkning idag, var massa lössnö som låg lite i drivor utemed hela backen. Så vi åkte ner och gick på gymmet istället!
Sen har vi fått en hjälm, med glasögon...
Så det var väl ungefär allt...
Kameran startar inte idag heller... tråkigt!
//Douglas

Mot Mölltal!

Kategori: Allmänt

Har precis avverkat två SG-dagar i Stubai! Riktigt fint väder var det igår, och fick även lite beröm för min åkning, så det var riktigt roligt :)
Annars hände det inte så mycket igår, lite fotboll som fys och videgenomgång från skidåkningen...
Idag var det mindre bra väder, blåste som f*n, och man såg knapt vart man åkte. Men det gick bättre idag än igår, med tekniken iaf! Fick lite beröm idag också så det gjorde nog min dag när det var sånt skitväder som det var!
Så när vi åkte ner mot bilarna så blev det bestämt att det blir inställt imorn... Så då tar jag bilen och beger mig mot Mölltal igen för två dagar med SL! Hoppas på bättre väder där än vad det var här idag!
Så ligger det till!
En sak till också, tror att min kamera som är rätt så ny, har fått ta sin sista bild! Var en kille som tog ner min jacka från start och sen när han kom ner så slängde han den (utan att stanna själv) mitt på ett par skidor, så kameran som låg i jackan landade rakt på bindningarna, så nu startar den inte längre... (snyft).
Får se vad som hädner med det...
Nu är det lunch, sen mot Mölltal!
//Douglas

Spännande

Kategori: Allmänt

Igår var det ännu en vilodag för mig! Så jag, Calle, Nils och Axel drog iväg och klättrade lite. Lika roligt som förra gången, riktigt stort är det så det finns lite nytt att klättra på varje gång :)
Här en bild på Axel, när vi är i "lekhagen"... skulle kunna tänka mig att ha en sån här liten hörna hemma nånstans! :)
Lite extra nöjd blev jag också då jag klarade ett överhäng som kändes ganska så svårt ändå, jag var den enda som klarade det av oss 4 som var där, så det var jag nöjd med! Bild nedanför!
Idag var jag uppe i backen och gled omkring på mina SG-skidor, bara friåkning får att försöka få in lite känsla. Så det var skönt!
Nu är det även klart att jag ska till Stubai och träna med Hans imorn, men fick reda på att jag inte har någonstans att bo än så länge, så blir lite spännande att se vart jag hamnar!?
Men det löser sig alltid på något sätt :)
//Douglas

backen stängd idag, men vilodag för mig så det gör inget!

Kategori: Allmänt

Två slalomdagar är nu avverkade. Går helt ok med slalomen, men känner att det saknas lite teknik där! Har inte riktigt samma flyt som i storslalomen. Men det kanske kommer!?
Igår så var det snabba ryck som gällde upp till backen, i backen och sen ner till hotellet igen. Thomas x2, Per, Johan och Tim åkte nämligen hem till lilla landet lagom. Så vi avverkade 5 åk + besiktning och ett fritt på 1 timme och 20 min. Men det gick bra iaf! Jag själv, stannade kvar i backen och körde en masssa friåk innan jag fick skjuts med högskolan ner till hotellet igen. Eftersom jag inte ska åka hem då!
Så efter lunchen igår, så skulle några från WC-laget spela Paintball. Så jag, Calle och några från högskolan hakade på! Riktigt roligt var det! :D Men skulle det vara "the real deal" så skulle jag inte klara mig länge, om det var krig alltså. Titta på bilden så ser man vart första träffen tog på mig. Tur att det är på lek bara :) hehe
Idag är det vila för mig! Vila även imorn! väldigt skönt, sen ska jag nog åka fritt på SG-skidor på lördag :)
//Douglas

Snart klar!

Kategori: Allmänt

Efter 6 dagar med GS-skidor på fötterna och med bättre och bättre åkning så har vi sadlat om till Slalom. Vädret finns det inget att säga om förutom att det har varit riktigt bra! :)
Idag var det alltså slalom, man var lite osäker första åket, eftersom vi inte har åkt slalom sen Nya Zeeland. Men det gick bättre och bättre idag, och jag har en riktigt positiv inställning till i vinter! :)
Hade även ett litet möte igår med Thomas och Thomas, så jag ska vara kvar här i Mölltal någon dag och vila, sen bär det av mot Stubai för att köra Super-G och GS med Hans Olsson och Patrik Järbyn! Så det ska bli riktigt roligt!
Ska även iväg och köra EC-tävlingar i fart den 8-10 Nov! Så nu jäklar börjar det dra ihop sig känner jag!
Får nog reda på lite mer ikväll om vad som händer de närmaste dagarna. Men det blir nog bra och roligt vilket som! :)
//Douglas

sådär ja!

Kategori: Allmänt

Igår, eftersom jag onte skrev något då, hade vi vilodag! Så då klev vi upp stracx efter 8 och åt frukost. Sedan åkte jag, Calle, Per, PH och Krisitan till en klätterhall. Väldigt roligt var det, och så idag är jag lite lagomt öm i underarmarna! Så när jag kommer hem till Ösd så får man nog skriva in sig på klätterklubben så man kan klättra lite mer då man är hemma :)
Annars gjorde vi inte så mycket mer igår, vilket var rätt så skönt! Så nu ska vi åka skidor i 6 dagar till. Eller 5 dagar till efter idag då! Så det blir fint!
Dagen såg ut såhär idag! Väldigt fint, blåste lite mycket då vi kom upp, men runt 9-tiden så minskade vinden och det blev väldigt bra! :) Stroslalom åkte vi idag också, gick rätt så mycket bättre idag än vad det gjorde i förrgår, så det var skönt! Bra underlag var det också, för Thomasarna vattnade backen igår så det blev lite hårdare! Vet inte om de tyckte att det var för mjukt idag, för de är uppe och vattnar idag igen...
Får se om det blir som att åka på en skridskois imorn kanske?!
Det var väl ungefär det mesta jag har gjort, snart dags för mat och efter det är det intervaller... inte min favorit, men man måste väl då man inte har så väldigt bra kondition!
//Douglas

inte så bra väder...

Kategori: Allmänt

Första träningsdagen här i Mölltal, hoppades på bra väder idag, men det var det inte. Hoppades på att det skulle vara lika fint som det är på bilden, men det blåste och var dimmigt och löst underlag så det belv friåkning idag. Men det var väl lika bra, så får man komma igång igen efter den paus som vi har haft efter NZ.
Men sen när vi var klara med åkningen och kom ner till hotellet så var det självklart sommarvärme och strålande sol! men men... Hoppas på bättre väder imorn! :)
I morgomn ska vi upp 5.30... så det blir ju mysigt! Är inte riktigt van att kliva upp så tidigt, men det är väl bara att vänja sig!
Så det är väl dags för sängen snart!
//Douglas

I Mölltal

Kategori: Allmänt

Det har varit en liten paus i bloggandet efter att jag kom hem från Nya Zeeland!
Men nu är det så att man har tagit sig till Mölltal för att träna här till den 19:e! :) Det har varit lite blåsväder och annat sånt lite dåligt väder så backen har varit stängd i någon dag. Men hoppas på bättre väder i morgon då vi ska åka!
Nu i helgen så har laget varit på Bosön och kört fysprofilen, tester alltså! Innan vi åkte ner hit då.
Så nu ska jag pallra mig iväg till skidorna och pyssla om dem lite!
Så ska det nog bli lite skidåkning i morgon! :)
//Douglas