Douglas Hedin

Det här är min blogg om skidåkning, träning och lite annat som händer i mitt liv!

Medvind

Kategori: Allmänt

Findag i backen idag! Allt bara flöt på och allt bara kändes riktigt bra idag!
I morgon så åker vi tillbaka till Coronet Peak för att köra en GS och en SL-tävling på fredag och lördag! Vi ska åka bil längs med västra kusten här på södra ön så vi får se lite annat än bara får! :) hoppas jag!
Är riktigt trött så det blir till att sova så fort som möjligt nu känner jag. Tror det är tur att vi åker härifrån imorn för det har börjat blåsa ordentligt och det ska itne vara så värst bra väder här de kommande dagarna...
Måste bara säga igen att det var hur bra som helst i backen idag och jag vet inte om jag kan va mer nöjd med livet än vad jag var idag! Ibland så känns det som att man har medvind i seglen, och idag var en sån dag!
//Douglas

Finväder

Kategori: Allmänt

Idag blev det träning! Störtlopp på morgonen som det var tänkt, hur fint som helst var det! Och jäkligt fort gick det, men riktigt roligt. Vädret var med oss idag igen, soligt och fint! Väldigt fint underlag också, plus att det gick bra! Så det gjorde inte dagen sämre direkt.
Snart är det dags för lite mat, och efter det blir det en tur till gymmet!
Kan tillägga att massagen som jag fick igår var precis det som behövdes. Kan tänka mig att få lite sånt några fler gånger!
//Douglas

vila idag

Kategori: Allmänt

Idag blev det vila! Var tydligen inte så bra uppe i backen så det var nog lika bra.
Så här är en bild sen gårdagen, så vi åkte jetboat och sen gick tillbaka till bilarna på en stig med väldigt fin utsikt! Lite tråkigt att det bara var mulet. Men man kan inte få allt hela tiden! Kan säga att det stupar rätt så bra nedanför den här klippan :)
Så idag var det halvvila... klev ändå upp kl:5 och var beredd att dra till backen, så det blir som inte riktigit vila då... men men.
Dagens höjdpunkt var en massage som Thomas x 2 hade bokat åt oss! En och en får vi gå dit, så jag hade tid kl: 17 idag, hon tryckte på några punkter i benen och på rumpan så det kändes som att benen skulle ramla av! Men det var riktigt skönt efteråt, vinglade hem på lite ostadiga ben då. Fick även några övningar för lårmusklerna så det ska stabilisera mitt knä som är opererat sen 2,5 år sedan. Så nu blir det nog bra!
Samma upplägg imorn som det var tänkt idag! Så nu blir det sängen och knoppa lite!
//Douglas

Vilodag idag tror jag...

Kategori: Allmänt

Inte riktigt det här vädret uppe på berget idag... men såhär har vi haft det iaf!
Här har vi en av backarna, utsikten är nog den bästa jag har haft! Rätt så coolt är det iaf, helt platt när man kommer ner från berget, och sen ser man havet längst bort på bilden!
Sen finns det papegojor uppe vid backen också! Världens högst levande papegoja tror jag det är. Sällsynta fåglar är det också, och så låter dom väldigt illa! Plus att dom käkar gummit från vindrutetorkarna på bilarna, så det är lite kul att se!
Vi får besked om det blir något idag vid halv tolv, så fram till dess är det sängläge!
//Douglas

en liten vila!

Kategori: Allmänt

Det blev en ofrivillig vila nu på morgonen, eller ja, det känns som att den behövs nu! Det blåser för mycket uppe på berget så vägen dit upp är stängd… Blåser det för mycket och det är halt på vägen så kan bilen blåsa av vägen. Det var en bil som gjorde det förra året, kan man kanske förstå när det inte finns några räcken på större delen av vägen, som man ser på bilden! Det stupar rätt så bra på sidan av vägen!

 

Men nytt besked om det blir någon träning om ca: 10 min…

 

//Douglas

Störtlopp :)

Kategori: Allmänt

Började med att kliva upp kl: 5 idag... eller det är inte riktigt idag, fortfarande natt tycker jag! men men, sen bar det iväg till backen för att köra störtloppsträning :) Var lite flatljus i början men blev bättre och bättre eftersom. Riktigt roligt med störtlopp var det iaf, plus att jag var snabbast idag också, så det var ju ett plus i kanten :)
Sen vid halv tio så bytte vi till GS, och körde till 11 ungefär, sen åkte vi ner som vanligt och åt mat.
Vid kl 15 så var det dags för Jetboat, hade tänkt mig att det skulle vara mer häftigt än var det var... blev som en liten besvikelse eller vad man säger, men kan ändå rekommenderas! Sen var det en promenad tillbaka till bilarna på dryga timmen... Riktigt fin utsikt var det på sina ställen då vi gick tilbaka! Inte så mycket mer at säga om dagen egentligen...
Det lagade däcket håller än så länge iaf! så det är ju bra... och det här med att läsa böcker går väl lite mindre bra, men det blir någon sida ibland. Håller på att försöka läsa Robert Gustavssons självbiografi, har bara kommit ca: 70 sidor, men tycker den är bra!
Störtlopp och GS imorn igen :) Så ska det bli ett hopp i banan imorn också, ser fram emot det! :)
Snart är det läggdags igen... så godnatt!
//Douglas

Dagen som var...

Kategori: Allmänt

Igår kväll så orkade inte Internet med så det bara slutade att fungera. Men gårdagen bestod av SG-tävling, som Degen vann, Calle tvåa och jag trea! Så det var fint. Mycket fint väder var det igen, vet inte hur många gånger jag kommer att säga det, men då det är strålande sol och ett par minus i snön så kommer jag att säga det!

 

Sen var det bara att åka ner till huset för lite mat, fys, skidfix och sen lite mer mat efter någon timme!

Vi lever lyxliv med Thomas x 2 som leker kockar och lagar mat till oss varje dag! Väldigt skönt eftersom man får tid till väldigt mycket annat då, om man har något annat att göra vill säga!

Har klivit upp runt 5-5.30 några dagar i rad nu, och bara en vilodag än så länge, så det börjar kännas i kroppen. Man somnar rätt så fort på kvällarna.

 

Så idag var det SG-tävling igen. Gick bra även idag, Degen vann igen, med bara 6 hundradelar före mig! Så jag var ytterst nära på att få en muffins av tränarna idag! Thomas x 2 har sagt att dem bjuder på en sån om man vinner en tävling…

 

Sen när vi åkte ner från backen så körde vi på en rätt så stor sten, så det blev lite pyspunka på vänster fram såg vi då vi stannade vid huset. Så det var bara att trycka dit reservdäcket och åka och laga det punkterade däcket!

 

Annars har vi sprungit intervaller idag, och ätit mat i vanlig ordning!

 

Så imorgon ska vi köra störtlopp, bara träning, och efter det blir det GS i 1,5 timme.

 

Det var ungefär det, eller ja, vi ska på en jetboat-tur imorn också, så det ska bli riktigt roligt tror jag!


Nu kallar sängen, ska upp kl: 5 igen…

 

//Douglas

SG-tävling

Kategori: Allmänt

SG-tävlingen idag, Jag, Degen och en annan kille... :)
Strax före prisutdelningen!

Trött

Kategori: Allmänt

Internet kolapsade igår, så hade lite svårt att skriva något då! Men men, Tävling hade vi igår och även idag, Gick bra kan man säga, ska skriva lite mer om det sen. Nu ska vi ut på intervaller, känner mig lite seg i kroppen, har bara haft en vilodag än så länge på de dagar som vi har varit här... så man börjar känna av det nu!
//Douglas

Lite bilder

Kategori: Allmänt

Träning i Coronet Peak
Utsikt från backen i Coronet Peak
Våran tränings/tävlings-backe som man ser till höger om liften :)
Utsikten från stan i Queenstown

Framme vid Mt. Hutt

Kategori: Allmänt

Igår kom vi fram till Mt. Hutt, men först var det SG-träning i Cardrona, väldigt fint där! Ska försöka få in någon bild från det stället lite senare. Sen direkt efter det var det SL-träning i en anna backe. Där hade några norrmänn vattnat hela backen till samma hådhet som isen i en hockeyrink, så det vet ju kul! Då vi nästan var klar med träningen så ser vi att en turist kommer in i toppen av backen, och det var nog lite för isigt för han, eftersom han ramlar och tappar båda skidorna och glider nerför hela backen, lyckas undvika banan, lättar lite över krönet som finn mitt i backen ungefär, stannar kanske 7-8 meter ovanför oss eftersom där är det snö igen. Så Degen går upp mot han och frågar om det gick bra, så hör man hur han säger på engelska: Det där var den isigaste backen jag någonsin åkt i!
Gissar på att han inte åker där igen! :) haha
Sen efter det så åkte vi hem och packade ihop det sista och drog till Mt. Hutt!
Så idag var det hangåkning i racebacken, SG var det. Känns som en bra backe för första SG-tävlingen. Ser fram emot att åka imorn :)
Åt mat för en timme sen, så snart ska vi ut på fys!
//Douglas

Nytt PB i kroppsvikt!

Kategori: Allmänt

Tävlingen behöver jag inte prata så mycket om... det var en svensk som kom ner idag ,det var inte jag, utan det var Tim Lindgren... Så då var det överstökat, inget mer om den tävlingen...
Var riktigt trött efter backen idag, somnade nästan i bilen på vägen hem. Men lyckades hålla mig vaken! Blev mat ganska fort, sen drog jag, Öhagen och Degen på gymmet. Intenstivt och bra pass, kände att jag behövde det!
Passade på att väga mig också, vet inte om vågen visar rätt, men 80,4 kg stod det! :) så där kan vikten få stanna!
Jag blir mer och mer sugen på bungyjump också! Låg och funderade på det igår kväll och känner att det är nog en sån sak som man måste göra en gång i sitt liv! :) Hoppas det blir sen när vi kommer tillbaka bara!
Så imorn ska vi alltså packa ihop och dra iväg till Mt. Hutt, ca: 50 mil härifrån, så det ska bli skönt att få byta lite vyer, nu kan man utsikten från Coronet Peak där vi har varit i några dagar nu...
Men träningen imorn är SG och SL, ska bli riktigt roligt! Vi ska iväg till Cardrona, som är en timmes bilfärd härifrån ungefär, sen hem runt 12-tiden och packa ihop resten av grejerna och sen mot Mt. Hutt!
Nu blir det en dusch, skidfix, mat och packa! sen sova för att kliva upp kl 5!
//Douglas

en bild, visserligen fel

Kategori: Allmänt

lyckades få upp en bild nu! skulle lägga upp en på maten från igår, men det blev visst på en fågel istället... men men, en bild iaf! //Douglas

trögt internet

Kategori: Allmänt

Fortfarande trögt internet, så det kommer inte upp några bilder förrän om två-tre dagar då vi ska till Mt. Hutt, för där kan det kanske va lite bättre kontakt ut till cybervärlden :)
Slalomtävling imorn iaf! Nummer 57 fick man, Calle som har 11 i points startar 30 har jag för mig... så det är en skapligt bra tävling! Men vi kör på balkat så det ska kunna gå rätt så bra om man får till det. Ska bli kul att köra iaf :)
Vi kikade igenom ett häfte med olika saker som man kan göra här runtom där vi är nu, så det låter som att vi kanske ska boka bungeejump till nästa gång vi kommer hit! 134 meter, ett av de högsta i världen stod det att det var! Hoppas på att det blir av! Ett minne för livet borde det vara :) Dock kostar det 260 Nyazeeländska dollar, runt 1500 kronor. Men det kan det nog vara värt! :) Men det är inte bestämt än om det blir något...
Jaja, ska ta och sova lite, ska upp vid 05.30...
//Douglas

vilodag

Kategori: Allmänt

Idag är det vilodag! Har precis kollat igenom filmen Paul, riktigt rolig film! Kan rekommenderas :)
Annars händer det nog inte så värst mycket mer idag, lite skidfix och lite finjusteringar på pjucken, så man kan åka ordentligt i morgon på tävlingen! Hoppas jag!
På tal om ingenting så skulle jag nog kunna tänka mig att flytta hit! Har visserligen bara varit här i 6 dagar men jag stortrivs redan! Kanske för att det är riktigt bra väder idag igen, och att det har varit det hela veckan, men ändå! :) Kan ju va lite långt hem till Sverige, men det skulle nog gå bra iaf!
Snart är det mat, sen kanske det blir en liten gångtur på någon stig som Sjödin säger att det är väldigt fin utsikt från efter ett tag... så kanske blir det så man inte förslappar sig helt och hållet i sängen idag!
//Douglas

Trött

Kategori: Allmänt

Tävlingen idag var inte den bästa! För mig alltså... men men, sånt som händer. Sen är det första tävlingen på säsongen så man måste väl hitta in i den rytmen först kanske!
Men riktigt fint väder var det idag igen så jag ska inte klaga! :) Var ändå glad fast det kändes rätt så dåigt på tävlingen...
Dagen höjdpunkt var nog ändå nu på middagen då vi åkte in till Queenstown och åt mat på restaurang. De flesta av oss beställde Ribs (a dozen, 12st). Ska försöka få upp en bild på måltiden imorn om internet vill samarbeta lite då kanske! Men det var nog bland de godaste ribs jag har ätit i mitt liv, och riktigt mätt blev jag också, så höll på att somna på vägen hem i bilen! Så nu är det sängläge som gäller, blir nog det imorn med eftersom vi har vilodag då! :)
Pusslet går trögt nu iaf, alldeles för många nästan likadana svarta bitar ( ungefär 400 st kvar) som inte vill passa någonstans! Det är ju inte olösbart!
Godnatt iaf
//Douglas

tävling i morgon

Kategori: Allmänt

Som sagt, tävling i morgon! GS också, hur bra som helst tycker jag :) Trodde dock att ajg skulle ha lite bättre startnummer än det jag fick nu... 41 har jag! Långt bak, hoppas på att det håller tills jag ska köra bara!
Blir nog bra vilket som tror jag, verkar vara en bra tävling så det känns bra!
MIddagen idag, var klyftpotatis, sallad, lite sås och en köttbit på dryga kilot! Alltså en sån köttbit till var och en, så nu är man rätt så mätt! Gott var det iaf! :)
Nu blir det lite pussel, för skidorna är redan fixade för morgondagen! Vi har en bra bit kvar på det nya pusslet, tycker det är lite skönt att ha något annat att göra på kvällarna förutom att sitta vid datorn!
Bokläsningen går inte så värst bra heller så pussel är det som gäller just nu!
//Douglas

Lycka

Kategori: Allmänt

Ännu en dag uppe i backen, med riktigt fint väder och bra underlag igen! Varje dag man åker upp till backen här så har man ett leende på läpparna. Utsikten upp till backen är rikgit fin och vädret har inte gjort det sämre! Det är till och med så att dåliga låtar på radion låter bra bara för att man är på bra humör :) väldigt skönt är det iaf!
Går bättre och bättre i backen för varje dag som går, är väl det som är meningen också kanske!?
Tror även att de människor som bor här är de trevligaste och mest pratglaga människor jag har träffat. Så har ingenting negativt att säga om det här stället än så länge! :)
Nu är det dags för lite fysträning!
//Douglas

HEAD

Kategori: Allmänt

Soligt

Kategori: Allmänt

Från Storslalomträningen den 19:e, lika fint väder då som idag :)

Nytt Pussel

Kategori: Allmänt

Tror att jag har kommit in i dygnsrytmen nu, vaknar iaf inte på nätterna för att man är tokpigg kl 02.30, så det är skönt!
Idag körde vi lite GS på morgonen, och sedan gick vi in, tog lite fika och efter det var det slalom som stod på schemat! Tyckte det funkade helt ok till och från i de två banorna som satt uppe, men man kan inte förvänta sig att man ska vara i toppform första passet på säsongen. Så över lag är jag rätt så nöjd med dagen :)
Riktigt fint väder var det idag också! Soligt och varmt men kallsnö och bra underlag, så en perfekt dag i backen kam man säga, skulle väl bara ha varit GS istället för SL, då hade det varit optimalt! :)
Men men, Har första tävlingen på måndag, då är det GS som gäller! så det ska bli riktigt kul!
Annars har det bara varit som vanligt efter backen idag, vi sprang visserligen intervaller utanför huset där vi bor, eller ja, vi började på ett nytt 500-bitarspusssel idag eftersom vi blev klar med det första! Men det nya var väldigt lätt så nu har vi fått tag på ett tredje pussel med 1000 bitar! så nu har vi nog att göra tror jag!
Internet är fortfarande väldigt segt så får se när det kommer upp någong ny bild här, ska göra något försök till med någon bild!
Ska gå och lägga mig alldeles strax!
//Douglas

Vänstertrafik

Kategori: Allmänt

Vaknade idag med världens träningsvärk i ryggen, brukar bli så efter att man kör storslalom! Så det var bara att härda ut ett storslalompass till idag. Efter frukosten så var det så att jag fick köra en av bilarna till backen, så det betydde vänstertrafik och ratten med mera på höger sida! Kändes riktigt knepigt de första 5 minuterna, men sen var det nästan att man kom in det.
Tur att man inte sitter själv i bilen iaf, känner att man behöver lite extra hjälp då hjärnan får kortslutning ibland! Vädret var så bra som det bara kan va, underlaget var riktigt bra och jag åkte bättre och bättre! Så kan sammanfatta det med att det gick bra idag!
Efter träning och mat så drog vi iväg på gym, väldigt fint, kände att kroppen behövde lite sånt för att komma igång på riktigt! Gick rätt så fort med den träningen, och på vägen hem så funderade jag på om postbilarna i Nya Zeeland var vänsterstyrda?! Som hemma i Sverige! Men såg då att bredvid postlådorna, så fanns det en liten "väg" in runt postlådorna så postbilen kan åka in gör det den ska... Så då kom vi fram till att dom var högerstyrda, som resten av bilarna på Nya Zeeland. Så om det var någon som undrade så vet ni det nu!
Nu ska jag gå och lägga mig! Upp och köra GS och SL imorn, så det blir nog fint :)
//Douglas

Jetlag

Kategori: Allmänt

Vaknade i natt kl:3.30 och var hur pigg som helst, känner att jag måste va uppe längre på kvällarna så man kan sova hela nätterna! men men... Idag var det banåkning (GS), skulle ljuga om jag sa att det kändes bra, men det var faktiskt skönt att börja köra bana även om det kändes som att man bara studsade omkring ibland! Idag fick jag rätt så ont i fötterna av de nya pjäxorna, tror det beror på att det var lite kallt och på grund av slagen i banan... Blev även tagen för fortåkning i backen idag, var en "backvärd" som tyckte jag åkte lite för fort i ett "slow-område"... trodde jag skulle bli av med liftkortet för det, men blev uppskriven på en lapp istället. Så ser han mig göra det igen så försvinner liftkortet! Så ska nog ta det rätt så lugnt där det finns "slow"-skyltar... Nu när vi kom ner till radhuset där vi bor så blev det lunch, tompa och tompa svängde ihop lamm, som vi även åt till middag igår :) så det var smaskens! Får se vad som händer nu!? Ska nog in till Queenstown och kika lite och se vad man kan göra där. Annars har vi ett pussel på 500 bitar som alla hjälps åt att lägga, med världens grynigaste bild så man knappt ser var bitarna ska ligga. Men det är väl så pussel är kanske?! Eller vissa iaf! Jag köpte en jacka igår också, väldigt nöjd med det köpet! Det var ungefär det som hade hänt, höres! //Douglas

Första Skiddagen

Kategori: Allmänt

Första skiddagen avklarad här i NZ. Åkte upp till backen vid 06.30, vet egentligen inte varför så tidigt eftersom det inte finns någon belysning i backen och det var väldigt mörkt då vi kom upp! Men men, det blev ljust efter ett tag iaf. Började med att det var dimmigt och det fastnade små iskristaller på glasögonen så man knappt såg något, men efter en timme ungefär så försvann det mesta av dimman och solen tittade fram på riktigt :) Lite löst underlag var det eftersom det har snöat en jäkla massa i några dagar precis innan vi kom hit. Men en riktigt fin skiddag blev det ändå! I morgon blir det GS, och banåkning för första gången på den här säsongen, ser fram emot det! //Douglas

Innan resan

Kategori: Allmänt

Framme!

Kategori: Allmänt

Sådär ja! Framme efter lite om och men i Nya Zeeland! Började med att vi flög till London, sedan vidare till Hongkong istället för LA, och efter det till Auckland i Nya Zeeland. När vi kom fram till Auckland så får vi reda på att flyget till Queenstown är inställt på grund av för mycket snö på landningsbanan, och nästa flyg vi kan åka dit med skulle gå på fredag! Så vi blev avbokade på den och blev inbokad på ett annat flyg till ett ställe dom ligger ungefär 25-30 mil från Queenstown. Vi skulle ha fått övernatta i Auckland en natt och åka med flyg den 17:e på eftermiddagen, men efter en timme ungefär så ropar någon i högtalarna på flygplatsen att vi ska till en disk för mer info. Då får vi reda på att vi kan åka med det flyget som det var tänkt från början att vi skulle åka med! Så lite strul och trassel blev det, men det får man nästan räkna med då man reser över halva jordklotet. Nu är vi framme i "stugan", och så ska vi åka lite skidor i morgon! Verkar vara bra här tycker jag! Det är till och med snö här nere där vi bor, och det är tydligen väldigt ovanligt, så jag hoppas att det är bra i backen! Ska försöka slänga ut lite bilder här i morgon! Hoppas vårt internet klarar av det bara! Ska gå och lägga mig om två timmar ungefär, kommer nog inte vara särskilt svårt efter den här resan! //Douglas

NZ

Kategori: Allmänt

Sitter och käkar lite nu. Ska kliva på flyget om drygt en timme så det ska bli riktigt skönt att snart vara på väg! Incheckningen gick nästan oförskämt smidigt, så det var nästan lite ovant att det inte krånglade! :) Vi kommer fram till Nya Zeeland den 16:e, visserligen tappar vi en dag när vi flyger till USA och sedan vidare till NZ, men lång tid tar det ändå! Jag har till och med köpt böcker som jag ska försöka läsa på flyget ner, får de hur det går med det! Man vet aldrig när jag har internet igen! Så får se när nästa uppdatering kommer?! //Douglas

Äntligen!

Kategori: Allmänt

Snart dags att bege mig mot Stockholm för att sedan ta mig vidare mot Nya Zeeland! Har varit hos mormor och morfar i några dagar nu och tränat lite och bara haft det skönt. Jag och mormor var på buskis för någon dag sen i Borlänge, riktigt roligt var det så det kan jag göra om någon gång! Tror det blir jag, mamma och morfar som åker till Arlanda med en bil full med skidor och packning. Ska bli riktigt kul att få komma iväg och börja åka skidor igen. Visserligen har vi haft ett läger i Mölltal med 5 riktigt bra skiddagar för en och en halv vecka sedan! Var ju tänkt att vi skulle till Juvass i början, men glaciären stängdes! Dom hade väl något bättre för sig där kanske!? Hur som helst så ser jag fram emot att få komma Till Nya Zeeland! Resan hade jag kunnat hoppa över men den måste göras för att man ska ta sig dit! Tråkigt men sant. Vi ska checka in runt 13 med all vår packning, får se hur smärtfritt det kommer att gå?! Jaja, nu blir det frukost sen strax före 10 åker jag mot Stockholm! //Douglas

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt