Douglas Hedin

Det här är min blogg om skidåkning, träning och lite annat som händer i mitt liv!

Sarntal

Kategori: Allmänt

Nu är vi i Sarnatl, Italien. Förra veckan spenderades i Val D´Isiérre, utan internet och boende i en skokartong (känslan av det). Där körde vi en EC-DH, en EC-SG och en FIS-SG. Börjar ju faktiskt gå bättre och bättre med farten nu, resultatmässigt alltså, så det är skönt :) Tog lite poäng i störtlopp och super-g, så nu är jag inne topp 15 på störtlopp, men inte på SG, men kanske kommer!? Kommer inte ihåg om jag har skrivit om Världscupen i Wengen, men det kan sammanfattas med roligt och att man blev rätt så trött i benen efter lite mer än 2 min och 35 sek åkning. Det roligaste var väl att man fick åka ganska snabbt! Minns jag helt rätt så kom jag upp i 157,2 km/h på ett ställe, är inte helt säker på att det var 157,2, men precis över 157 km/h var det iaf :) Så nu är vi i Sarntal och ska träna i morgon, genomåk störtlopp är det, så hoppas på lite bättre väder så vi inte blåser bort som idag. Nu hoppar jag lite snabbt mellan händelserna här, men jag fick reda på, strax före kl 13 idag, att jag ska få köra VM i Schladming! :) Så det ska bli sjukt roligt! Kanske inte låter så eller ser ut som det på mig just nu, men det ska bli riktigt roligt! Störtlopp, super-g (och Kombination tror jag att det blir)
Så just nu är livet väldigt bra!
//Douglas
 

Första tränigsåket

Kategori: Allmänt

Första träningsåket gjordes idag i Wengen, visserligen inte hela banan, utan "bara" från kombistart. Så åktiden idag var "bara" 1 min och 50 sekunder för den snabbaste. MItt åk var ett säkert åk så jag kunde känna in den delen av banan som jag inte har åkt då vi körde europacup. Var ett ställe där vi kom upp i strax över 150 km/h, så det var lite extra roligt tycker jag!
Har inga bilder från backen, men har tagit några några här utanför backen.
//Douglas

WC

Kategori: Allmänt

I morgon så är det alltså dags för Wengens störtlopp, världscup den här gången. Så det ska nog bli bra, hopaps jag, det är ju en minut längre än det vi körde på Europacupen. Så om det är som alla andra år så har vi ungefär 2,5 minuts åkning framför oss, lite mer ändå kanske! :-) Så det ska bli spännande att se hur det går. Trött kommer jag att bli, men hur trött vet jag inte.
//Douglas

Wengen

Kategori: Allmänt

Nu så är EC-tävlingarna klara här i Wengen, har haft bra åkning alla dagar här, men har lyckats få med mig en innerskida i de andra åken förutom idag då. Lyckades ta mig till en 3:e plats i störtlopp! Mycket nöjd med det :-)
 
Morgondagen kommer bjuda på slalomträning, och jag har inte stått på ett par så korta skidor sen jag var i Mölltal i höstas, vilekt är nån månad sen! Men jag och Degen ska vara kvar här i Wengen och köra WC störtlopp och Superkombination, så lite slalomträning kan behövas!
Lägger ut lite bilder från dagarna som varit, inte så många bilder, men alltid något.
Finväder har vi haft iaf!
Dagens pallplats :-)
Och här är Håkan som har stått för skidfixet dessa dagar, och kommer göra det veckorna framöver också.
 
//Douglas

På väg igen!

Kategori:

Nu är jag på väg igen, mot Wengen för Europacup.
Jag har mellanlandat på Clarion här på Arlanda, och flyget vidare i morgon. Ska nog kunna sova ganska bra här inatt!

Julledigt

Kategori:

Jag och bloggen har tagit lite julledigt. Har spenderat den mesta tiden i stugan i duved och bara tagit det lugnt:-)
Träningarna börjar lida mot sitt slut här i Åre och snart drar vi igång igen och åker ner i Europa och tävlar!
Ska skriva lite mer sen när jag har internet som samarbetar med min telefon! Jag har för mycket vildmark runt omkring mig just nu för att det ska gå snabbt!
//Douglas